21.11 ClusDe seminar: Future Boat and Food
21.11.2023 08:30
Optima
Future Boat & Future Food 21.11.2023
Välkommen på seminarium med framtidsfokus på två av regionens starkaste branscher: båtbranschen och livsmedelsindustrin. Hur ser framtidsutsikterna ut för branscherna och vilken betydelse har samarbete? Och vad kan branscherna lära av varandra?
Tisdagen den 21 november bjuder vi på en förmiddag med fokus på båtbranschen och en eftermiddag med fokus på livsmedelsbranschen.
Evenemanget är tvåspråkigt och avgiftsfritt. Du kan delta hela dagen eller välja antingen förmiddagens båtbransch eller eftermiddagens livsmedelsbransch. Passa på att delta hela dagen och anmäl dig gärna även till gemensam lunch och nätverkande! Anmäl dig senast fredagen den 17.11.
Plats: Optima, Jakobstad (Trädgårdsgatan 30)
Missa inte denna unika möjlighet till en inblick i två av regionens starka branscher!
Future Boat, kl. 8.30 – 12.00
Keynote: Jarkko Jämsén, Kansainväliset veneilytrendit ja suomalaisen veneenrakennuksen kilpailukyky
”Jarkko Jämsén är skeppsbyggnadsingenjör, industridesigner och träbåtsbyggare samt grundare av den Helsingforsbaserade designbyrån Aivan. Förutom traditionell produktdesign har Jarkko lång erfarenhet inom sjöfarts- och båtbranschen, från mindre serieproduktionsbåtar till superyachter och kryssningsfartyg. Jämséns passion är projekt som kombinerar design- och ingenjörsarbete med utmanande teknisk innovation, aerodynamik, hydrodynamik och nya teknologier.”
Företagscase: Elvene, Emil Finne. Ecoboat, Kimi Wennström, Muova. Presentation av LSAM-metoden (large scale additive manufacturing, storprintning), demo presentation (sits, form) Vad händer härnäst?
Aktuellt från båtbranschen: Jarkko Pajusalo, Finnboat
Klustersamarbete, båtbyggnad: Minna Jakobsson, Viexpo och Patrik Lindgren Concordia
Lunch: 12 – 13.00
Future Food, kl.13.00 – 15.30
Keynote: Jukka Kajan ”Strategisk kommunikation som stöd för kommersiella mål”
"Jukka Kajan har arbetat inom livsmedelsbranschen med kommunikation och sociala relationer på Verso Food och Raisio, men numera jobbar han som fristående konsult. Enligt honom har företag möjlighet att förändra världen med målmedveten kommunikation och skapa förutsättningar för framgångsrik affärsverksamhet."
Kaffe/te
Keynote: Juha Korhonen ”Private Label business – försäljning av kapacitet eller serviceverksamhet”
”Juha Korhonen har 30 års mångsidig erfarenhet inom livsmedelsindustrin på B2B och B2C marknader i försäljnings- och marknadsföringsroller. Han har utvecklat företagens image mot en serviceinriktad verksamhet på private label-marknaden i Finland och utomlands. Under sin karriär har han öppnat många kundrelationer och fördjupat kundsamarbetet till partnernivå.”
Klustersamarbete, livsmedel: Kåre Björkstrand, Viexpo och Patrik Lindgren, Concordia
Mer info:
Patrik Lindgren, ClusDe projektipäällikkö, +358 50 466 5217 patrik.lindgren@concordia.jakobstad.fi
Minna Jakobsson, Senior Advisor, Viexpo, +358 50 572 7404
Kåre Björkstrand, Senior Advisor, Viexpo, +358 50 536 6655