21.11 ClusDe seminar: Future Boat and Food
21.11.2023 08:30
Optima
Future Boat & Future Food 21.11.2023
Tervetuloa mukaan seminaariin, jossa keskiössä on seudun kaksi vahvaa elinkeinoa: venerakentaminen ja elintarviketeollisuus. Mitkä ovat alojen tulevaisuuden näkymät ja mikä on yhteistyön merkitys? Ja mitä elinkeinot voivat oppia toisiltaan?
Tiistaina 21.11. aamupäivän aikana keskitymme venerakentamisen teemoihin ja iltapäivän ohjelmassa keskitymme elintarviketeollisuuteen.
Tapahtuma on kaksikielinen ja maksuton. Voit osallistua koko päivän ohjelmaan, tai valita joko aamupäivän veneteollisuuden tai iltapäivän elintarviketeollisuuden. Ota kaikki hyöty irti ja ilmoittaudu yhteiseen lounaaseen ja verkostoitumiseen! Ilmoittautuminen viimeistään perjantaina 17.11.2023.
Seminaaripaikka: Optima, Pietarsaari (Puutarhankatu 30)
Älä ohita tätä ainutlaatuista tilaisuutta tutustua seudun kahteen vahvaan toimialaan!
Future Boat, klo 8.30 – 12.00
Keynote; Jarkko Jämsén, Kansainväliset veneilytrendit ja suomalaisen veneenrakennuksen kilpailukyky
Jarkko Jämsén on laivanrakennusinsinööri, teollinen muotoilija ja puuvenerakentaja, ja helsinkiläisen muotoilutoimisto Aivanin perustajaosakas. Jarkolla on perinteisen tuotemuotoilun lisäksi laaja kokemus merenkulku- ja veneilyalasta, aina pienemmistä sarjatuotantoveneistä superjahteihin ja risteilyaluksiin. Jämsénin intohimo ovat projektit, joissa muotoilu- ja suunnittelutyö yhdistyy haastavaan tekniseen innovointiin, aerodynamiikkaan, hydrodynamiikkaan ja uusiin teknologioihin.
Yrityskertomukset: Elvene, Emil Finne. Ecoboat, Kimi Wennström, Muova. LSAM (large scale additive manufacturing, suurtulostus) -menetelmän esittely, demojen esittely (istuin, muotti). Mitä seuraavaksi?
Ajankohtaista venealalta: Jarkko Pajusalo, Finnboat
Klusteriyhteistyö, venerakennus: Minna Jakobsson, Viexpo ja Patrik Lindgren Concordia
Lounas: 12 – 13.00
Future Food, kl.13.00 – 15.30
Keynote: Jukka Kajan "Strategisesta viestinnästä tukea kaupallisiin tavoitteisiin”
"Jukka Kajan on työskennellyt elintarvikealalla viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden parissa ensin Verso Foodilla ja Raisiolla, ja nyttemmin itsenäisenä konsulttina. Hän uskoo, että yrityksillä on määrätietoisella viestinnällä mahdollisuus muuttaa maailmaa ja vähintäänkin luoda edellytykset menestyvälle liiketoiminnalle."
Kahvi/Tee
Keynote: Juha Korhonen ”Private Label business - kapasiteetin myyntiä vai palveluliiketoimintaa”
Juha Korhosella on 30. vuoden monipuolinen kokemus elintarviketeollisuudessa b-to-b ja b-to-c markkinassa myynti- ja markkinointitehtävissä. Kehittänyt yrityksen mielikuvaa toteuttajasta kohti palvelukeskeistä toimintaa private label markkinoilla Suomessa ja ulkomailla 18 vuoden ajan. Avannut uransa aikana lukuisia asiakkuuksia ja syventänyt asiakasyhteistyötä partneritasolle. estyvälle liiketoiminnalle."
Klusteri yhteistyö, Elintarvike: Kåre Björkstrand, Viexpo ja Patrik Lindgren, Concordia
Lisätietoja:
Patrik Lindgren, ClusDe projektipäällikkö, +358 50 466 5217 patrik.lindgren@concordia.jakobstad.fi
Minna Jakobsson, Senior Advisor, Viexpo, +358 50 572 7404
Kåre Björkstrand, Senior Advisor, Viexpo, +358 50 536 6655